dimarts, 3 de novembre del 2009

LA VIQUIPÈDIA.

Avui estem visitant algunes de les pàgines web que ens permeten compartir informació amb altres usuaris.
Una de les més conegudes i de les més utilitzades actualment és la Viquipèdia (http://www.wikipeida.org/)
La Viquipèdia és una enciclopèdia en línia que permet que els usuaris hi aportin els seus articles i informacions mitjançant Internet.

Com totes les pàgines web que podem trobar a la xarxa, la Viquipèdia també té diferents avantatges i inconvenients que cal tenir en compte abans d’utilitzar la informació que podem extreure d’allà.
Els principals avantatges d’aquesta enciclopèdia en línia són que ja tan sols obrint la portada, ens ofereix alguns articles d’interès i noticies que han estat penjades fa poc.
També explica els passos que has de seguir per fer funcionar la Viquipèdia i els que has de seguir si vols compartir alguna informació a través d’ella.
A la dreta de la pàgina podem observar que se’ns presenta una columna amb tot d’enllaços que ens porten a diferents articles, notícies o portals que ens puguin interessar.
També podem veure el cercador de la Viquipèdia, on tan sols hem de posar el nom d’aquell article que volem trobar i esperar a que ens aparegui.
Altres avantatges que ens presenta són totes les comunitats i eines que ens ofereix la viquipèdia.
Aquesta enciclopèdia no tan sols pot ser utilitzada amb català o espanyol, sinó que també hi trobem un apartat que ens permet utilitzar-la amb moltes altres llengües.
El principal inconvenient d’aquesta enciclopèdia és que, al ser una pàgina on tothom pot penjar la informació que vulgui, no és molt fiable en tots els casos, ja que podem trobar diferents dades en un sol article.
Un altre inconvenient de la Viquipèdia és que no sempre hi podem trobar tota la informació que necessitem, ja que si ningú no ha penjat un article sobre aquella noticia, no la podrem trobar en aquesta enciclopèdia.

Avui en dia, la Viquipèdia és molt utilitzada per estudiants perquè com hem pogut veure ens ofereix moltes facilitats a l’hora de buscar i compartir informació amb els altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada